Βρείτε το πλησιέστερο Συνεργείο

Πίσω

ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ

Ελέγξατε τα φώτα και τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων σας;

Όταν βρίσκεστε στο δρόμο, πρέπει να βλέπετε και να σας βλέπουν. Τα φώτα πορείας, τα φώτα ημέρας, τα φώτα φρένων, τα φώτα ομίχλης και τα φλας πρέπει να λειτουργούν σωστά προκειμένου να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ορατότητα στο δρόμο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η σωστή ευθυγράμμιση της δέσμης φώτων είναι βασικό σημείο για έλεγχο κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου Κ.Τ.Ε.Ο.

Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει επίσης να ελέγχονται για να εξασφαλιστεί η καλή ορατότητα. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες αφήνουν ραβδώσεις στο παρμπρίζ όταν χρησιμοποιούνται, αυτό περιορίζει αρκετά την ορατότητά σας.

Συμβουλή Eurorepar Car Service

  • …Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να αλλάζονται μία φορά το χρόνο.

  • …Σας συνιστούμε να ελέγχετε τακτικά ότι όλα τα φώτα του αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά.

  • …Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά μάκτρα υαλοκαθαριστήρων που ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας.

    Εάν δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά σε μέγεθος μάκτρα, οι υαλοκαθαριστήρες δεν θα λειτουργήσουν σωστά. Ρωτήστε μας αν δεν είστε βέβαιοι.

  • Κατά τους χειμερινούς μήνες, ενδέχεται το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας καθώς και τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων να έχουν παγώσει εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας. Εάν ενεργοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες πριν ξεπαγώσουν, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε ζημιά στο παρμπρίζ. Βεβαιωθείτε τόσο το παρμπρίζ όσο και οι υαλοκαθαριστήρες έχουν ξεπαγώσει πριν την εκκίνηση της λειτουργίας τους.

Οι ερωτήσεις σας

Τα φώτα Xenon είναι μια σχετικά νέα εξέλιξη στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Εκπέμπουν φως που είναι πιο κοντά στο φως της ημέρας από τα φώτα αλογόνου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πολύ πιο ισχυρά και διαρκούν πολύ περισσότερο από τα παραδοσιακά φώτα.

Όταν χρειάζονται αντικατάσταση, τα φώτα Xenon χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο τύπο λαμπτήρα. Αυτά περιέχουν αέριο Xenon, αντλώντας 20.000 βολτ (σε σύγκριση με 12 βολτ για έναν παραδοσιακό λαμπτήρα).

Ένας από τους τεχνικούς μας θα μπορέσει να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες Xenon.

icon-gear