Βρείτε το πλησιέστερο Συνεργείο

Πίσω

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Έλεγχοι και αντικατάσταση ελαστικών

Τα ελαστικά βρίσκονται στο σημείο επαφής του αυτοκινήτου σας με τον δρόμο, καθιστώντας τα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια σας. Τα ελαστικά παρέχουν την κατάλληλη πρόσφυση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε όλες τις οδικές επιφάνειες, ενώ μπορούν να επηρεάσουν τον χειρισμό του αυτοκινήτου, καθώς και το φρενάρισμα. Τα ελαστικά δεν επηρεάζουν μόνο την ασφάλεια αλλά και την άνεσή σας, καθώς το βάθος του πέλματος και το επίπεδο πίεσης επηρεάζουν την ομαλότητα της διαδρομής σας.

Η EUROREPAR Car Service πιστεύει ότι η ασφάλεια σας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε. Εμείς θα σας δώσουμε επαγγελματικές συμβουλές, και θα σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ελαστικών σε προσιτές τιμές.

 

Συμβουλή Eurorepar Car Service

  • …Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι έχουν τις σωστές τιμές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο του οχήματός σας. Σας συνιστούμε επίσης να τα ελέγχετε πριν από μεγάλες διαδρομές.

  • …Το επίπεδο πίεσης των ελαστικών θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με το βάρος που μπορεί να μεταφέρετε στο όχημά σας προκειμένου να αποφευχθεί η περιττή φθορά των ελαστικών και να έχετε πιο άνετη οδήγηση.

  • …Βεβαιωθείτε ότι η πίεση στα ελαστικά είναι σωστά κατανεμημένη  στους εμπρός και στους πίσω τροχούς.

    Αυτό αποτρέπει την πρόωρη φθορά των ελαστικών και των αμορτισέρ.

  • …Ελέγχετε τακτικά την κατάσταση του πέλματος των ελαστικών. Το νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος είναι 1,6 χιλιοστά. Εάν το βάθος του πέλματος σας πέσει κάτω από αυτό, θα πρέπει να το αντικαταστήστε άμεσα γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλειά σας. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε για κοψίματα, ρωγμές και άλλα σημάδια ζημιών, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει απόρριψη από το Κ.Τ.Ε.Ο

  • …Εάν το αυτοκίνητό σας έχει ρεζέρβα, βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη προς χρήση.

Οι ερωτήσεις σας

Τα φθαρμένα ελαστικά και η λανθασμένη πίεση τους επηρεάζουν σημαντικά στην αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Τα ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικά με συγκεκριμένη πίεση. Αν δεν έχουν την σωστή πίεση θα προκαλείται μεγαλύτερη τριβή κατά την κύλιση στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά τους. Επιπλέον αυτό θα έχει και άμεση επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου η οποία μπορεί να αυξηθεί έως και 20%. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις σωστές πιέσεις για το όχημα σας, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στο εγχειρίδιο σας ή σε αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο (για παράδειγμα, στο εσωτερικό της πόρτας).

icon-gear