Βρείτε το πλησιέστερο Συνεργείο

Πίσω

ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ

Κοινά προβλήματα εξάτμισης

Η εξάτμιση είναι ένα βασικό εξάρτημα στο όχημα σας. Υφίσταται πολύ ισχυρές θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η εξωτερική διάβρωση και η σκουριά μπορεί να προκληθούν από υγρασία και βρωμιά. Είναι επίσης σύνηθες να χαλαρώνουν τα στηρίγματά τους.  Αυτό μπορεί να συμβεί στις βάσεις των εξατμίσεων με την πάροδο του χρόνου από τους κραδασμούς  που προκαλούνται κατά την οδήγηση.

Οποιαδήποτε ζημιά στην εξάτμιση σας θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των εκπεμπόμενων ρύπων, πράγμα που θα είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη από το Κ.Τ.Ε.Ο.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος του συστήματος εξάτμισης από έναν εκπαιδευμένο τεχνικό.

 

Συμβουλή Eurorepar Car Service

  • …Όταν πλένετε το όχημά σας , αποφύγετε να ψεκάζετε νερό απευθείας στην εξάτμιση.

  • …Η εξάτμισή έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και με την πάροδο του χρόνου θα φθείρεται.

  • …Εάν μυρίσετε καυσαέρια μέσα στην καμπίνα επιβατών, τότε πιθανών να υπάρχει διαρροή. Τα καυσαέρια είναι τοξικά, επομένως είναι σημαντικό να ελεγχθεί το σύστημα εξάτμισης του αυτοκινήτου σας  από έναν εκπαιδευμένο τεχνικό.

  • …Εάν το σύστημα εξάτμισης είναι σε κακή κατάσταση, ειδικά ο καταλύτης και το φίλτρο μικροσωματιδίων, τότε η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μπορεί να αυξηθούν δραματικά.

Οι ερωτήσεις σας

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον καταλύτη ή τον αισθητήρα λάμδα. Ο αισθητήρας λάμδα βρίσκεται στο σύστημα εξάτμισης και επιτρέπει στον κινητήρα να ελέγχει την αναλογία αέρα και καυσίμου. Όταν ο αισθητήρας είναι κατεστραμμένος, το σήμα προς τον κινητήρα αποτυγχάνει. Τότε ανάβει προειδοποιητικό λαμπάκι στο πίνακα ελέγχου με αποτέλεσμα την μη σωστή λειτουργία του κινητήρα.

Αν ο καταλύτης έχει υποστεί βλάβη, δεν μετατρέπονται τα επιβλαβή αέρια σε αβλαβή.

Και πάλι, αποστέλλεται σήμα στον κινητήρα, και ανάβει το προειδοποιητικό λαμπάκι στο πίνακα ελέγχου.

Και στις δύο περιπτώσεις, καλέστε σε συνεργείο EUROREPAR Car Service , το οποίο θα μπορέσει να διαγνώσει το πρόβλημα και να σας προτείνει μια λύση.

icon-gear