Βρείτε το πλησιέστερο Συνεργείο

Οι ερωτήσεις σας

Τα φώτα Xenon είναι μια σχετικά νέα εξέλιξη στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Εκπέμπουν φως που είναι πιο κοντά στο φως της ημέρας από τα φώτα αλογόνου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πολύ πιο ισχυρά και διαρκούν πολύ περισσότερο από τα παραδοσιακά φώτα.

Όταν χρειάζονται αντικατάσταση, τα φώτα Xenon χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο τύπο λαμπτήρα. Αυτά περιέχουν αέριο Xenon, αντλώντας 20.000 βολτ (σε σύγκριση με 12 βολτ για έναν παραδοσιακό λαμπτήρα).

Ένας από τους τεχνικούς μας θα μπορέσει να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες Xenon.

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον καταλύτη ή τον αισθητήρα λάμδα. Ο αισθητήρας λάμδα βρίσκεται στο σύστημα εξάτμισης και επιτρέπει στον κινητήρα να ελέγχει την αναλογία αέρα και καυσίμου. Όταν ο αισθητήρας είναι κατεστραμμένος, το σήμα προς τον κινητήρα αποτυγχάνει. Τότε ανάβει προειδοποιητικό λαμπάκι στο πίνακα ελέγχου με αποτέλεσμα την μη σωστή λειτουργία του κινητήρα.

Αν ο καταλύτης έχει υποστεί βλάβη, δεν μετατρέπονται τα επιβλαβή αέρια σε αβλαβή.

Και πάλι, αποστέλλεται σήμα στον κινητήρα, και ανάβει το προειδοποιητικό λαμπάκι στο πίνακα ελέγχου.

Και στις δύο περιπτώσεις, καλέστε σε συνεργείο EUROREPAR Car Service , το οποίο θα μπορέσει να διαγνώσει το πρόβλημα και να σας προτείνει μια λύση.

Κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων θα συστήσει διαφορετική ηλικία και χιλιόμετρα για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού. Ως πολύ γενικό κανόνα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον ιμάντα χρονισμού το αργότερο κάθε 5 χρόνια. Αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα, ο ιμάντας χρονισμού θα πρέπει να αντικατασταθεί μεταξύ 110.000-160.000χλμ.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ελέγξετε τον οδηγό  συντήρησης   για το συνιστώμενο διάστημα αντικατάστασης  του ιμάντα χρονισμού του αυτοκινήτου σας. Εάν δεν είστε σίγουροι, επισκεφτείτε μας.

Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι τα αμορτισέρ έχουν φθαρεί.

Αν έχετε παρατηρήσει συγκεκριμένα κάποια αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να μας το φέρετε για να γίνει ένας Τεχνικός έλεγχος.

 

Είναι πολύ σημαντική η καλή λειτουργία του συστήματος ανάρτησης του αυτοκινήτου, διότι σας παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια.

Ένας έλεγχος Κ.Τ.Ε.Ο. απαιτεί συνήθως 45-60 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

icon-gear